Несъмнено раждането на дете е едно от най-значимите събития за всеки и като такова трябва да се отпразнува подобаващо. Tрадициите повеляват след раждането да се организира тържество, на което се канят най-близките. В миналото поканените носели хляб, сирене и лук (за лука се вярва, че помага на майката да има повече мляко), подарявала се жълтица или сребърна монета. С песни, ядене и пиене празнували раждането на бебето.

    Но традициите били свързани винаги с празнуване след раждането. В последните години от САЩ навлезе нова тенденция - празнуване преди раждането на бебето или така нареченият бейби шауър (Baby shower – бебешки душ в буквален превод).


    Това е церемония, при която се празнува очакваното раждане на дете и превръщането на жената в майка. Идеята на терминът „душ“ е, че бъдещата майка е "обсипана" с подаръци при това събитие.


    Традиционно бейби шауърите се правели само за първото дете на семейството и поканените били само жени. В днешно време няма ограничение партито за бебето да се прави и за другите деца, които предстои да се родят в семейството.


От кого се организира?


    Най-често бейби шауърите се организират от близка на бъдещата майка – сестра, майка, леля или приятелка?


Какво включва организацията на бейби шауъра?


    Ако сте поели задачата да организирате парти за очакваното бебе, това са стъпките, които трябва да следвате, за да направите празника незабравим за майката и за нейните гости.


1. Избор на дата за събитието.


    В повечето случаи бейби шауърите се провеждат, когато бъдещите майки са в седмия месец. До появата на бебето има достатъчно време бъдещите родители да разгледат подаръците от бейби шауъра и да преценят какво още трябва да закупят преди раждането на бебето.


2. Избор на тема на събитието.


    В зависимост от това дали бебето ще бъде момче или момиче (а защо не и двете) може да изберете тема с различни цветове, декори, украси и т.н.
След като сте избрали тема, ще бъде по-лесно да планирате стила на своите покани, декорации и дори игри.


3. Покани за бейби шауъра.
    Следващата стъпка е да поръчате покани за бейби шауъра, които да са изработени в тона на вашето парти.


Особено подходящ подарък е и албум за снимки, в който бъдещите родители да поставят снимка от първите 12 месеца на своето бебе.


4. Украса.


    Мястото, предназначено за тържеството, се украсява с балони, декорации, панделки, играчки и цветя. Столът на бъдещата мама също се декорира по специален начин. Украсете го в стила на партито, като по този начин ще подчертаете кой е центъра на внимание на събитието.


5. Почерпка.


    Почерпката включва сладки, хапки, бонбони, сокчета и други дребни неща, които да подсладят живота на майката и на чаканото бебе.


6. Игри за бейби шауър (бебешко парти).


    Целта на игрите при това парти е да накарат всички гости да се забавляват.


Особено популярна е играта с бебешки снимки. Всеки е бил красиво бебе, нали? Накарайте всички гости да донесат своите бебешки снимки, сложете ги в една кутия, след това бъдещата майка вади снимките една по една, а гостите трябва да познават чия е снимката.


     Друга игра, с която всички се забавляват, е „Можете ли да повиете едно бебе“? - Тази весела игра е състезание за време. Вземете кукла, няколко пелени и засечете с хронометър кой ще повие бебето най-бързо. Победителят може да получи награда – рамка със сертификат за „ПРОФЕСИОНАЛЕН БЕБЕ-ПОВИВАЧ“.


7. Подаръци.


     Всички гости на партито трябва да носят подаръци за бъдещото бебе. По-практично е гостите да се разберат предварително кой какво ще купи, за да не се окаже, че бебето има три еднакви комплекта дрешки или няколко еднакви играчки. Ако искате Вашият подарък да бъде още по-оригинален, можете да поръчате и панделка с надпис или плик за паричен подарък.


     Напоследък традиционно се подаравят и подаръци на гостите. Не е необходимо да бъдат големи и скъпи, по-скоро нещо символично – хубав шоколадов бонбон, опакован в малка красива кутийка с панделка.


8. Запазете спомените.
    Книгата за пожелания е един прекрасен начин да се запазят красивите спомени от партито за бебето. Всички гости пишат своите съвети и пожелания към родителите и очакваното бебе, за да им оставят безценен спомен от този ден.

    И не на последно място - не забравяйте да направите снимки и видеоклипове на събитието, за да запечатате спомените, на които майката да се наслади, след като бебето роди. След партито можете да поставите снимките в албум, специално изработен за бейби шауъра.


Покани, декорации, албуми, книги за пожелания, етикети и подаръци за гостите можете да разгледате в нашия онлайн магазин.