https://onepixel.bg/image/cache/catalog/blog/svatba-1170x600.jpg

5 сватбени традиции от цял свят за щастлив семеен живот

  • 03 Nov 2019
  • |   0 Коментари

Представяме ви пет интересни сватбени традиции от цял свят, които двойките спазват за щастлив семеен живот.

Вие също може да поискате да спазите тези традиции във вашия сватбен ден, за да увеличите шансовете си за любов и щастие през целият си живот, защото дори и най-обичащата се двойка има нужда от малко късмет.Изборът на дата за сватбата в Китай


    Изборът на дата за сватбата е важен ритуал в Китай и поставя основната на всичко, което ще последва в живота на двойката. Ако изберете правилната дата, бракът ви ще бъде успешен, а ако изберете грешната, то верояността да бъдете нещастна двойка е голяма. Когато избират дата за сватбата, двойките винаги се консултират с китайски монах, гадател или китайския календар за да се уверят, че сватбата ще се падне на щастлива дата. Да знаеш кои дати да избягваш и през кои сезони да не се жениш е неразделна част от процеса по оргазнизиране на сватбения ден. Датата до голяма степен се определя от рождения ден на булката. Смята се, че правилната дата за сватбата ще донесе късмет и успех в брачния живот на двойката.Дъжд в деня на сватбата е поличба за щастие в Индия


    Индийските сватби са цветни, весели и щастливи.

Малко късмет може да падне върху всяка двойка, но в Индия когато вали дъжд, се излива. Според индуистката традиция дъждът във вашия сватбен ден е на късмет. В Индия булките са изрисувани със сложни изборажения от къна. Колкото по-тъмна е къната, толкова повече късмет ще имат. Гостите на индийските сватби не оставят нищо на случайността. Без значение дали в деня на сватбата вали или не гостите хвърлят цвят от роза или от други цветя, с които посипват младоженците, вярвайки че това ще им донесе късмет и ще ги свърже за цял живот.


Всеки иска парче от вратовръзката или жартиера в Испания
           

    В Испания до късметът в деня на сватбата могат да се доберат най-добрите ви приятели. Вратовръзката на младоженеца се реже на парчета и се продава на търг на приятелите му. Тя носи късмет на всеки, който получи парче. На много испански сватби те правят същото и с жартиера на булката.


Да се ожениш в Египет оставя следа
   

    Египет е родното място на легализираните съюзи, известни като бракове между двама души, но за щастие един конкретен египетски  сватбен обичай не се е разпространил по света. В Египет всяка жена, присъстваща на церемонията, щипе булката за късмет.


В Англия булките обичат паяци


    Ако имате арахнофобия (страх от паяци), по-добре да стоите далеч от булката на сватба в Англия. Английските булки вярват, че ако паяк полази роклята им това ще донесе късмет в брачния им живот.

Този обичай определно ще ви накара да не каните хора, които си правят такива шегички на сватбата.

0Коментари

За да коментирате е необходимо Вход